Το πρόγραμμα

Ο δήμος Αθηναίων και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, καλούνται να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της βαθιάς προσφυγικής κρίσης των τελευταίων μηνών, υλοποιώντας το πρόγραμμα «Προσωρινή Στέγαση Προσφύγων αιτούντων άσυλο ή μετεγκατάσταση από την χώρα» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Αθήνα και η χώρα μας, ως ενδιάμεσος προορισμός του προσφυγικού ρεύματος, έχουν χρέος να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και την ασφαλή μετεγκατάσταση των αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη.

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία  1860  θέσεων υποδοχής και η μίσθωση και ο εξοπλισμός συνολικά 280 διαμερισμάτων για το 2016, ενώ συμπεριλαμβάνεται και η δομή WELCOMMON με 160 θέσεις φιλοξενίας. Επιπλέον, το πρόγραμμα έχει ως  κύριο μέλημα την παροχή στέγασης, διατροφής και υποστήριξης  σε ευπαθείς ομάδες προσφύγων, που βρίσκονται στην χώρα μας.

Πέραν του ανθρωπιστικού χαρακτήρα, το πρόγραμμα «Προσωρινή Στέγαση Προσφύγων» ενισχύει την τοπική οικονομία. Δίνει την ευκαιρία σε ιδιοκτήτες διαμερισμάτων να τα μισθώσουν, με την προπληρωμή όλων των ενοικίων και την κάλυψη των λογαριασμών και των κοινοχρήστων.

Επιπλέον, ενισχύεται η τοπική αγορά, καθώς οι πρόσφυγες ωφελούμενοι του προγράμματος, λαμβάνουν οικονομική βοήθεια μέσω προ-πληρωμένων καρτών για να καλύψουν την ανάγκη της σίτισης  και άλλα είδη πρώτης ανάγκης

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήστε στο 210 3312015-16-17 ή στο relocation@developathens.gr